A két Korea újraegyesítése – közönségtalálkozó

2023. november 17.
A két Korea újraegyesítése – közönségtalálkozó

A 2023/24-es színházi évad legújabb kisszínházi bemutatójára készül a Szegedi Nemzeti Színház. December 1-jén (pénteken) kerül sor Joël Pommerat A két Korea újraegyesítése című abszurd játékának premierjére Tárnoki Márk rendezésében.

Pommerat darabjában nincs szó politikáról vagy országhatárokról. Emberekről beszél. Rólad, rólam és arról, hogy két ember mennyire másképp éli meg ugyanazt a helyzetet. Sőt, minél szorosabb a kapocs kettejük között, a távolság mintha annál nagyobbnak tűnne. Férfiakat és nőket látunk, és azt a rettenetes vágyat, hogy leküzdjék ezt a távolságot. Ez a törekvés csodálatosan abszurd, nevetséges, magával ragadó helyzetekhez vezet, hiszen a két ember közötti határ gyakran merevebb, mint az országhatárok, pedig azokat is csak mi, emberek találtuk ki. Minden a képzeletünkön múlik.

A Két Korea újraegyesítése egymástól független pillanatfelvételek sorozata. Ezek az ironikus-humoros történet-töredékek mind abból a döbbenetből születtek, hogy lehetetlennek tartjuk, hogy ugyanazt ennyire különbözően lássuk.

Joël Pommerat a francia színházi élet kiemelkedő alakja. A saját darabjait állítja színpadra, melyeket a társulatával közösen, improvizációk alapján hoz létre. Ennek a kísérletező módszernek az egyik sikerdarabja A két Korea újraegyesítése, amelyet a párizsi Odéonban mutattak be először.

A premierhez kapcsolódóan közönségtalálkozóra kerül sor az alkotók közreműködésével.
Időpont: 2023. november 21. (kedd) 16.30
Helyszín: Reök-palota (Szeged, Magyar Ede tér 2.)
Résztvevők: Tárnoki Márk rendező, valamint a darab szereplői közül Ács Petra, Sziládi Hajna és Rédei Roland
Moderátor: Barnák László főigazgató

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gyakornok [at] szegediszabadteri.hucímen lehet november 21-én 15 óráig.

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán közvetítjük.