Pomádé király új ruhája – közönségtalálkozó

2024. március 01.
Pomádé király új ruhája – közönségtalálkozó

A 2023/24-es évad második gyermekdarabját március 14-től tűzi műsorára a Szegedi Nemzeti Színház: Ránki György Pomádé király új ruhája című gyermekoperáját Toronykőy Attila rendezésében.

Pomádé király őfelségének fő a feje. Másnap a névnapját ünnepelné, ám egyetlen olyan ruhája sincs, amelyet ne viselt volna már legalább egyszer. Új ruha híján, úgy tűnik, elmarad az ünnepség. Ám ekkor csodával határos módon két idegenből érkezett takács járul a király színe elé. Megígérik, hogy másnapra csodafonalukból megszövik a csodakelmét, abból pedig kiszabják az ünnepi csodaöltözetet. Ennek az öltözéknek azonban van egy igen lényeges tulajdonsága: csak az igaz, okos és becsületes emberek látják. Aki ostoba, hazug vagy gonosz, nem lát mást csak levegőt.

„Akinek hivatalt adott, annak észt is ád az Isten” – énekli magabiztosan Pomádé király. Ám vajon érvényes marad-e eme bölcs gondolat a darab végén is? Vajon ki az, aki látja az igazlátó szövetet, és ki az, aki nem?

A darabhoz kapcsolódóan zenés közönségtalálkozót tartunk az alkotók közreműködésével.
Időpont: 2024. március 5. (kedd) 16.30
Helyszín: Reök-palota (Szeged, Magyar Ede tér 2.)
Résztvevők: Toronykőy Attila rendező, valamint a darab szereplői közül Cseh Antal, Ferenczy Orsolya, Szélpál Szilveszter, Tötös Roland és Réti Attila
Zongorán kísér: Zalánki Rita
Moderátor: Dobszay Péter zeneigazgató

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gyakornok [at] szegediszabadteri.hu címen lehet március 5-én 15 óráig.

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben közvetítjük.