Már csak néhány napig dönthet színházbérlete sorsáról

2020. december 12.

A Szegedi Nemzeti Színház nem pótolja a pandémia miatt elmaradt előadásait, ezért arra kéri nézőit, hogy december 15-ig nyilatkozzanak a fel nem használt jegyeik és bérlethányadaik sorsáról.

A járvány miatt több remeknek ígérkező darab – Sirály, 1984, A padlás, 39 lépcsőfok, Dido és Aeneas – és a tavaszi produkciók pótelőadásai is elmaradnak a szegedi teátrumban. Mint ahogy arról egyebek mellett a színház honlapja, a Facebook-oldala és a hírlevele már tájékoztatott, az előre megvásárolt jegyek, bérletek sorsáról december 15-ig dönthetnek az érintettek.

A néző lemondhat a jegyár, illetve a bérlethányad visszatérítéséről a színház javára. Ezzel nagyban támogatja a Covid miatt jelentős bevételkieséssel számoló intézmény működését. Barnák László azt ígéri, hogy a következő egy éven belül valamennyi most elmaradt produkciót újra játssza a színház.

A jegyek, bérlethányadok visszaváltására is van lehetőség. Ez személyesen a színház jegyirodájában vagy online, a színház honlapján tehető meg december 15-ig. Ennek hiányában a jegyár elveszik, ahogy a színház adta programlehetőség is. Az interneten keresztül indított visszavásárlási igény után járó összeget az InterTicket 60 napon belül jóváírja a tulajdonos bankszámláján.

A legjobb megoldás, ha a néző szabadjegy(ek)re váltja be meglévő jegyét, bérlethányadát, ugyancsak december 15-i határidővel. Ezt 2021. december 31-ig a szegedi színház bármelyik előadására felhasználhatja majd. A csereigények szintén személyesen vagy online, egy űrlap kitöltésével jelezhetőek ITT.

Arra buzdítom a színházrajongókat, hogy a szabad felhasználású jegy, a voucher mellett döntsenek! Több új darabbal is készültünk a 2020/2021-es évadra; a Black comedy és az 1984 várva várt produkcióink. Mivel a színház a korábbi tervezett előadásokat lemondta, pótelőadásokat nem tervez, a jegyértékesítés már az új előadásokat érinti, ideértve a még be nem mutatott színműveket is – tájékoztat Barnák László.

A jegyiroda nyitvatartása:
H–P. 10.00–17.00
ticket [at] szinhaz.szeged.hu
06-62/554-714/ -715/ -716

-- fotó: Frank Yvette, Délmagyarország --