Gazdálkodj okosan – közönségtalálkozó

2024. február 25.
Gazdálkodj okosan – közönségtalálkozó

Ősbemutatóra készül a Szegedi Nemzeti Színház! 2024. március 8-án (pénteken) kerül sor a Kisszínházban Fábián Péter Gazdálkodj okosan című komédiájának premierjére, amelyet maga a darab írója rendez.

Krisztina és Tamás öt éve együtt vannak. Eddig szűk albérletekben húzták meg magukat, de túl a harmincon elérkezettnek látják az időt életük eddigi legnagyobb dobására: saját lakást akarnak vásárolni, ahol végre elkezdhetik a nagybetűs életet, szerencsétlenségükre azonban éppen a leghorrorisztikusabb lakásárakkal találják szembe magukat. Amikor már minden fészekrakó reményük elfogyna, az albérletük pincéjében rábukkannak egy rejtélyes társasjátékra, amely különös varázserővel rendelkezik. Már csak egy kis szerencsére van szükségük, és övék lehet álmaik otthona! De mi van, ha nem jön az a hatos?
Az Eurostart elemzése szerint az elmúlt hét évben Magyarországon nőttek legnagyobb ütemben a lakásárak az egész EU területén. Ez a szomorú tény ihlette ezt a korántsem szomorúnak szánt komédiát.

Az ősbemutatóhoz kapcsolódóan közönségtalálkozóra kerül sor az alkotók közreműködésével.
Időpont: 2024. február 27. (kedd) 16.30
Helyszín: Reök-palota (Szeged, Magyar Ede tér 2.)
Résztvevők: Fábián Péter rendező, valamint a darab szereplői közül Sziládi Hajna (Krisztina, Tamás barátnője), Krausz Gergő (Tamás, albérlő) és Vicei Zsolt (Tulaj Donát)
Moderátor: Barnák László

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gyakornok [at] szegediszabadteri.hu címen lehet február 27-én 15 óráig.

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán közvetítjük.