Kelemen Zoltán budapesti fellépései

Kelemen Zoltánt, társulatunk operaénekesét az elmúlt hetekben többször is láthatta a budapesti közönség. Erről kérdeztük:

-Ismét örömmel számolhatok be arról, hogy ebben az évadban is sok szép feladatot kaptam a Magyar Állami Operaházban. Februárban a szegedi Don Paquale-sorozat után az Erkel Színházban is a Don Pasquale Malatestáját énekeltem, persze teljesen más rendezésben. A nehézséget ez esetben az jelentette, hogy felváltva próbáltam a két rendezést Szegeden és Pesten, és jól észben kellett tartani, mikor melyik mozgás és színpadi játék következik. A partnereim Szvétek László és Szüle Tamás a címszerepben, Szemere Zita Norinaként és Szappanos Tibor Ernesto szerepében, Szennai Kálmán és Erdélyi Dániel vezényelt. Az Erkel színházi Don Pasquale-sorozat nagy sikerrel lezajlott, a február 25-i előadást a televízió is rögzítette, az M5 csatornán lesz majd látható.
Ezután új szerep következett, amely életem első orosz nyelvű főszerepe: Tomszkij gróf a Pikk Dámában. Nagyon örültem ennek a felkérésnek, mivel Csajkovszkijnak ez az operája a kedvencem az orosz dalművek közül és régóta vágytam már rá, hogy énekelhessek benne. Az Operaházban jelenleg futó rendezés teljesen hagyományos, pazar díszletekkel, jelmezekkel, egyszóval öröm benne fellépni, a közönség is nagyon szereti. Kiválóak a partnerek is: Herrmannt Kristian Benedikt litván tenorista énekli, a Grófnőt Budai Lívia és Wiedemann Bernadett, Lizát pedig Rálik Szilvia és Lukács Gyöngyi. Kocsár Balázs vezényel. A nyilvános főpróba márc. 1-én lezajlott, s mivel két szereposztással megy a darab, 3-3 előadást énekel mindenki, az egyiket ebből is felveszi a tévé.
Közben pedig már folynak a Hunyadi László felújító próbái, amelyben Gara Nádor szerepét éneklem. Két évvel ezelőtt álltam be a szerepbe, most részben újak a partnerek és itt is kettős szereposztás van. Az előadásokat Pál Tamás és Oberfrank Péter vezényli, a címszerepet Kiss B Attila és Fekete Attila, Szilágyi Erzsébetet Kolonits Klára és Röser Orsolya Hajnalka, Gara Máriát pedig Miklósa Erika és Kriszta Kinga énekli. Ebből is hat előadás lesz márciusban az Erkelben. Az évad további részében még a Bánk bán Peturját, a Sába királynője Salamon királyát és az Ariadné Naxoszban Zenetanárát éneklem az Operában.
Persze azért nem lettem hűtlen a Szegedi Nemezti Színházhoz sem: márciusban a Bánk bán Tiborcaként és a Trubadúr Luna grófjaként hallhat majd a szegedi közönség.

 

Navigáció

Belépés

április 2017

Nagyszínház

április 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból