Csak egyszer lesz látható Szegeden a Sly

A Szegedi Nemzeti Színház januárban mindössze egy alkalommal tűzi műsorára a Sly című operát, a műfaj szerelmeseinek ez az utolsó lehetőségük, hogy jegyet váltsanak a nagy sikerű előadásra. A hagyományos Újévi operett gálán pedig ezúttal Koós Jánost köszöntik a vendégművészek sorában.

Az új évet azonnal operával kezdi a Szegedi Nemzeti Színház, január 11-én mutatják be a Magyar Operaház és a szegedi teátrum közös produkcióját, a tavasszal Budapesten színpadra állított Sly-t. A opera, melyet a műfaj szerelmesei sem igazán ismernek, Shakespeare halálának 400. évfordulójára készült. Gyüdi Sándor főigazgatótól megtudtuk, a Sly tulajdonképpen a Makrancos hölgy előjátéka, melyet sokszor kihagynak az előadásokból. Felhívta az érdeklődők figyelmét, a januári szegedi bemutatót követően nem terveznek többet. Kónya Krisztina azt mondta, izgalmas feladat elé állítja őt az opera a tragikus sorsú Dolly szerepében, aki egy anyagias, boldogtalan világban találja meg a szerelmet. Románca Sly-al azonban nem teljesülhet be, a férfi azelőtt lesz öngyilkos, hogy Dolly elmondhatná, mit érez.

Az Újévi operett gála visszatérő program a szegedi színházban, január 14-én – hosszú évek után – a humor nagyágyúja, Koós János váltja a koronázatlan operettkirálynőt, Oszvald Marikát a nagyszabású showban – jelentette be Kollár Péter Erik művészeti vezető. Koós, aki táncdalénekesként szerepelt korábban a Víg özvegyben is, többek között Lehár darabjából ad elő részleteket, illetve új számokkal is készül.
Nem telik el saját bemutató nélkül az év első hónapja, Keszég László rendezi a Mesél a bécsi erdő című darabot. Spiró György művészeti vezető elmondta, az évad ezen időszakára tartogatják a nehéz előadásokat, ilyen az 1930-as években született, az agresszív közönyt bemutató népszínmű is. A rendező szerint minden színháznak műsorára kellene venni a történetet, hiszen olyan emberekről szól, akik közöttünk járnak a mindennapokban. Egyébként 9-99 éves korig bárkinek ajánlja a szegedi előadást, hiszen abban minden korosztály megtalálhatja a megfelelő üzenetet.

Gyüdi Sándor a csütörtöki sajtótájékoztató végén díjazta a Színházbarát iskolákat is. A címet olyan általános és középiskolák, valamint Szeged környéki intézmények nyerhetik el, akik rendszeresen látogatják az előadásokat. Idén az Arany János Általános Iskola, az SZSZC Déri Miksa Szakközpiskola, valamint a Kisteleki Általános Iskola vehette át az oklevelet. Jutalmul tanulócsoportjaik beleshetnek a kulisszák mögé, az idősebb diákok betekinthetnek egy főpróbába, a tantestület pedig jegyet kap egy szabadon választott előadásra.

szegedma.hu
2016.12.15.
Gaál Bernadett

 

Navigáció

Belépés

április 2017

Nagyszínház

április 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból