Bemutatkoztak a Szegedi Nemzeti Színház új színészei

Hat új színésszel bővül a drámatagozat. Gazdag programmal zárja az évadot a színház, a saját darabok mellett fesztiválokkal és vendégszereplésekkel is készülnek. Gondolnak a rászorulókra, a gyermekek mellett az idős színházi dolgozókat is segíti egy-egy rendezvény.

Új társulati tagjaink

A tegnapi sajtótájékoztatón mutatkozott be öt színművész, akik a kövtkező évadtól lesznek társulatunk tagja. Hatodik tásuk, Viczei Zsolt bemutatóra  készül, ezért nem tudott személyesen jelen lenni.

A 2017/2018-as évad bemutatóterve

NAGYSZÍNHÁZ:

2017. SZEPTEMBER 22.    
A Szegedi Kortárs Balett bemutatója
Koreográfus: Juronics Tamás

OKTÓBER 20.
Kacsóh Pongrác: János vitéz – gyermekeknek
Rendező: Toronykőy Attila

NOVEMBER 17.
Gioachino Rossini: A sevillai borbély – opera
Rendező: Kerényi Miklós Gábor

DECEMBER 8.
Ábrahám Pál: Bál a Savoyban – operett
Rendező: Horváth Péter

2018. JANUÁR 26.

Függöny előtt Sándor János társaságában

Április 18-án délután Gyüdi Sándor főigazgató beszélgető partnere a 80 esztendős Sándor János rendező volt a Függöny előtt... sorozatunk újabb részében, a Kisszínházban. Felvételeink erről számolnak be.

 

Faust: bemutató előtt

A Szegedi Operabarátok Egyesülete 2017. április 19-én szerdán 17 órától  a Korzó Zeneházban „Bemutató előtt” sorozata keretében Gounod Faust c. operájának rendezőjével, Bodolay Gézával, karmesterével, Pál Tamással és Gyüdi Sándorral, valamint szereplőivel: Kónya Krisztina, Turpinszky Gippert Béla, Cseh Antal, Kendi Lajos és Gyüdi Eszter operaénekesekkel találkozik. Zongorán közreműködik Zalánki Rita. Házigazda: Gyémánt Csilla.

 

A Délmagyarország írása

Délmagyarország, 2017. április 10.

 

Spiró György ma ünnepli születésnapját!

Ma, 2017. április 4-én ünnepli 71. születésnapját Spiró György Kossuth-díjas író, költő, irodalomtörténész és műfordító, a Szegedi Nemzeti Színház művészeti főtanácsadója.
A társulat nevében tisztelettel és szeretettel köszöntjük!

 

Vendégjáték Budapesten

Ebben az esztendőben április 4. és 9. között kerül megrendezésre a budapesti Erkel Színházban a Primavera '17 Fesztivál. Teátrumunk vendégszereplésére április 6-án 19 órai kezdettel kerül sor. Verdi A trubadúr című operáját Toronykőy Attila rendezésében láthatja a közönség.

 

Audionarrált előadás a Szegedi Nemzeti Színházban

Bulgakov Menekülés című darabja Zsótér Sándor rendezésében 2017. március 31-én 19 órai, április 1-jén 15 órai kezdettel ismét megtekinthető a Kisszínházában. A Szegedi Nemzeti Színház gondot fordít arra, hogy programjai minél szélesebb körben elérhetőek legyenek. Ennek érdekében az április 1-ji (szombat délutáni) előadásunkat hallássérült nézőink részére akadálymentesítettük, audionarrált lesz.

 

Aki nem küzd, tegye fel a kezét!

Háy János legújabb darabja, az Utánképzés ősbemutatójára készülnek a kisszínházban április 7-én; a szerzővel és két szereplővel, Szabó Gabival és Barnák Lászlóval Gortva Tamás magyartanár beszélgetett a Somogyi-könyvtárban.

Tartalom átvétel
Navigáció

Belépés

április 2017

Nagyszínház

április 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból