GÁbor Andor: Dollárpapa

Dollárpapa

„Hálás vagyok neki, sokszor megnevettetett.”
Karinthy Frigyes Gábor Andorról, Nyugat, 1912. január 16.

Gábor Andor (1884-1953)
 „Gábor Andornak meleg kézszorítással" - ezzel az ajánlással jelent meg 1912-ben az Így írtok ti első kiadása. Ez a Karinthy-dedikáció akár önmagában is figyelemre méltóvá tehetné számunkra a címzettet és életművét.

Március 2-től a Kisszínházban: Dollárpapa

Gábor Andor éppen száz évvel ezelőtt született komédiája az egyik legjobb magyar nyelven írott vígjáték, szatirikus társa-dalomrajzát tekintve a legjobbak közül is kimagaslik.

Don Pasquale - bemutató 2017. február 3-án

A cselekmény dióhéjban
Norina, a fiatal özvegy és imádója, Ernesto együttes erővel elveszik a gazdag és idősödő Don Pasquale kedvét a nősüléstől, mégpedig úgy, hogy az álruhába bújtatott Norina Malatesta doktor segítségével „látszatházassággal” örvendezteti meg az agglegényt.

Legújabb bemutatónkról

A Szegedi Nemzeti Színház legújabb bemutatóját Keszég László főrendező állítja színre. Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című népszínműve január 26-tól tekinthető meg a Kisszínházban. Keszég László a Telin TV kamerái előtt beszél a darabról, itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=7B24ZtNzfmo&feature=youtu.be

 

 

Bemutató január 27-én: Mesél a bécsi erdő

„Költő volt. Valódi költői atmoszféra lengte be minden mondatát, amit csak leírt, és ez vette körül őt magát is, benne volt a pillantásában, a beszédében.

Lélekmentő darab a Mesél a bécsi erdő

Keszég László főrendező bemutatkozó premierje következik a kisszínházban január 27-én, Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című műve.
Az önkritikát gyakorló, emberi hibákkal szembesítő népszínműről három szereplője, Tolnai Hella, Szabó Gabi és Borovics Tamás, valamint a rendező és Gortva Tamás gimnáziumi tanár beszélgetett a Somogyi-könyvtárban csütörtök délután. Szabó Gabi szerint a közel százéves tragikomédia olyan, mint az élet, és pont az a jó benne.

Délmagyarorszég

2017.01.20.

Kelemen Zoltán a Sly budapesti előadásairól

-A Sly két budapesti előadása még nagyobb siker volt most, mint tavasszal. A kétezer fős nézőtér mindkét este megtelt. A második előadáson talán még lelkesebbek voltak a nézők, mint az elsőn. Minden várakozásomat felülmúlta a fogadtatás. Egy kvázi ismeretlen darabra, amit már tavasszal kétszer játszottunk az Erkelben, minden jegy elkelt!

Hamarosan Mesél a bécsi erdő!

A Szegedi Nemzeti Színház következő bemutatójára 2017. január 27-én kerül sor. Ödön Von Horváth Mesél a bécsi erdő című népszínművét Keszég László,a teátrum főrendezője állítja színre a Kisszínházban. A próbák már javában tartanak, képes beszámolónkban megtekinthető.

 

A legfontosabbak között!

A Szegedi Nemzeti Színház Bulgakov-előadása a 2016-os év legfontosabb színházi produkciói között

A 7óra7 internetes színházi portál (elérhető a www.7ora7.hu címen) évente összeállítja a listát, melyen – véleményük szerint – az előző naptári év 40 legfontosabb színházi előadása szerepel.
A szerkesztőség és a felkért külső kritikusok a 2016-os év legfontosabb produkciói közé választották a Szegedi Nemzeti Színház decemberi Bulgakov-bemutatóját, a Zsótér Sándor által színpadra állított Menekülést.

Bulgakov levele Sztálinnak

J. V. Sztálinnak, a párt főtitkárának
M. I. Kalinyinnak, a Központi Végrehajtó Bizottság elnökének
A. I. Szvigyerszkijnek, a Művészetpolitikai Bizottság vezetőjének
Alekszej Makszimovics Gorkijnak
Moszkva 1929. július


Kérvény

Tartalom átvétel
Navigáció

Belépés

március 2017

Nagyszínház

március 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból