Kelemen Zoltán a Sly budapesti előadásairól

-A Sly két budapesti előadása még nagyobb siker volt most, mint tavasszal. A kétezer fős nézőtér mindkét este megtelt. A második előadáson talán még lelkesebbek voltak a nézők, mint az elsőn. Minden várakozásomat felülmúlta a fogadtatás. Egy kvázi ismeretlen darabra, amit már tavasszal kétszer játszottunk az Erkelben, minden jegy elkelt!

Hamarosan Mesél a bécsi erdő!

A Szegedi Nemzeti Színház következő bemutatójára 2017. január 27-én kerül sor. Ödön Von Horváth Mesél a bécsi erdő című népszínművét Keszég László,a teátrum főrendezője állítja színre a Kisszínházban. A próbák már javában tartanak, képes beszámolónkban megtekinthető.

 

A legfontosabbak között!

A Szegedi Nemzeti Színház Bulgakov-előadása a 2016-os év legfontosabb színházi produkciói között

A 7óra7 internetes színházi portál (elérhető a www.7ora7.hu címen) évente összeállítja a listát, melyen – véleményük szerint – az előző naptári év 40 legfontosabb színházi előadása szerepel.
A szerkesztőség és a felkért külső kritikusok a 2016-os év legfontosabb produkciói közé választották a Szegedi Nemzeti Színház decemberi Bulgakov-bemutatóját, a Zsótér Sándor által színpadra állított Menekülést.

Bulgakov levele Sztálinnak

J. V. Sztálinnak, a párt főtitkárának
M. I. Kalinyinnak, a Központi Végrehajtó Bizottság elnökének
A. I. Szvigyerszkijnek, a Művészetpolitikai Bizottság vezetőjének
Alekszej Makszimovics Gorkijnak
Moszkva 1929. július


Kérvény

A Menekülésről

„Gondolkodásmódom szatirikus. Mindig tiszta lelkiismerettel írok, és úgy, ahogyan látok.”

Megmutatja a menekülés lélektanát Bulgakov

Az orosz polgárháború utolsó napjaiban játszódó Bulgakov-drámáról, a Menekülésről beszélgetett Gortva Tamás, a Radnóti-gimnázium magyartanára Ungár Júlia műfordító-dramaturggal, valamint Kancsár József, Stork Natasa és Ferencz Nándor színészekkel a Somogyi-könyvtárban szerda délután.

Hubay Miklós Néró-bemutatója elé

Hubay Miklós és a "jól megcsinált darab"

Képeslapok a takarásból

A készülő előadás fókuszában két színésznő áll. Két olyan színésznő, akiket Szegeden ismernek és elismernek. Fekete Gizi Jászai Mari -, Déryné -, Domján Edit -, többszörös Dömötör -, Szegedért Alapítvány fődíjas színművész és Csorba Kata kétszeres Dömötör – díjas színművész. Két, generációjának tagjai sorából kiemelkedő, sokoldalú színésznő, akik tragédiában, vígjátékban, operettben egyaránt bizonyították már tehetségüket. Akiket a szegedi közönség a szívébe zárt.

125 ÉVE SZÜLETETT MIHAIL BULGAKOV

A Szegedi Nemzeti Színház a 2016/17-es évadban Menekülés c. művének bemutatójával tiszteleg életműve előtt. A december 9-i premier rendezője Zsótér Sándor. Az MTI által közölt cikk a jubileum kapcsán Moszkvában létesítendő múzeumról ad hírt.  

Tartalom átvétel
Navigáció

Belépés

január 2017

Nagyszínház

január 2017

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek


A színház bora 2016Facebook

Bemutató

Repertoárunkból