Üdvözöljük!


 • Közönségtalálkozó a Somogyi-könyvtárban

  2015. 11. 25. 12.09
  Kónya Krisztina, Király Levente, Fekete Gizi a Luxemburg grófja próbáján

  a Szegedi Nemzeti Színház 2015. december 11-i bemutatójához kapcsolódóan

  Lehár Ferenc: Luxemburg grófja – operett


  Időpont: 2015. december 1. (kedd) 16:30  óra
  Helyszín:  Somogyi-könyvtár, I. emeleti folyóirat olvasó
  Résztvevők: Fekete Gizi, Király Levente, Nánási Helga, László Boldizsár az előadás szereplői

 • Hóbortosok és számító szeretők

  2015. 11. 30. 14.33
  Gidró Katalin Irma és Kárász Zénó Sipos úr szerepében a kisszínház színpadán. Fotó: Kuklis István

  Az Irmát alakító Gidró Katalin jutalomjátéka Az üvegcipő. Molnár Ferenc vígjátékát Bagó Bertalan rendezésében nagy sikerrel mutatták be pénteken a kisszínházban.
  Domján Edit és Agárdi Gábor legendás Irma–Sipos párosa óta Az üvegcipő tuti választásnak számít. Molnár Ferenc vígjátéka majdhogynem olyan a hazai drámai társulatok számára, mint a zenés színházaknak Kálmán Imre Csárdáskirálynője: garantált kasszasiker. Ha jól ki lehet osztani a főszerepeket, a rendező hátradőlhet, nyert ügye van.

 • Az én mesém

  2015. 11. 27. 14.52

  December 9-én 17 órától lép fel a Kisszínházban a Háromszék Táncegyüttes "Az én mesém" című produkciójával.

   

 • Szenvedve dúl a szerelem

  2015. 11. 27. 10.01
  Kubik Anna Adél szerepében a kisszínház színpadán. Fotó: Kuklis István

  Ez egy bűbájos darab - mondja Kubik Anna, aki Adél szerepét alakítja Az üvegcipőben. Molnár Ferenc vígjátékát Bagó Bertalan rendezésében ma este mutatják be a kisszínházban.
  – Játszottam Muskátnét a Liliomban, ami talán a legnépszerűbb magyar darab a világon. Játszottam A testőrben a színésznőt, pályám legelején pedig Agárdy Gáborral az ismeretlen Valakit a Játékszínben. Mindegyik Molnár Ferenc-darabot nagyon szerettem, de ez mindegyiken túltesz – fogalmaz Kubik Anna, aki Adélt alakítja Az üvegcipőben.

 • Idén utoljára, december 3-án és 5-én

  2015. 11. 26. 15.33
  Varázsfuvola

  Pál Tamás vezénylésével!

   

 • Kubik Anna: Az üvegcipő az emberi természet legmélyéből építkezik

  2015. 11. 24. 10.29
  Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő

  Még a nyáron, egy szegedi cukrászdában érte a felkérés a Kossuth-díjas érdemes művészt, hogy Molnár Ferenc közkedvelt darabjában lépjen először a Szegedi Nemzeti Színház deszkáira. A főváros nyolcadik kerületének perifériáján játszódó vígjáték Kubik Anna szerint minden korban aktuális, hiszen az emberi természet legmélyéből építkezik. A művésznővel Az üvegcipő bemutatója előtt beszélgettünk.

 • Variációk testi, lelki szerelemre

  2015. 11. 23. 09.35
  Jelenet a darabból

  Nagy sikerrel mutatta be a Szegedi Kortárs Balett társulata Enrico Morelli koreográfiáját, a Moderato cantabilét és Juronics Tamás darabját, a Catulli Carminát pénteken a nagyszínházban. A közönség mindkét produkciót vastapssal ünnepelte.

 • Vajda Júlia: Nagyon jó érzés ...

  2015. 11. 23. 09.28
  Vajda Júlia operaénekesnő

  ...Az üvegcipőben játszani
  Az üvegcipő az 1920-as évek józsefvárosi Hamupipőke-története, ami Molnár Ferenc addig csavart, míg drámai vígjáték nem lett belőle. Vajda Júlia, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja apró, ám annál jelentősebb szerepben bukkan fel Az üvegcipőben, ahol olyan művészekkel is együtt dolgozik, akiknek a zenés darabokban énekmesterként segít a színfalak mögött.

 • Operagálával ünnepeltek

  2015. 11. 23. 08.32
  Fotó: DM / Frank Yvette

  A szegedi operabarátok a Gregor alapítvánnyal és a teátrummal közösen gálakoncerten ünnepelték 25 éves jubileumukat és a világhírű basszista születésének 75. évfordulóját szombaton a nagyszínházban.

 • Ünnepi gálaest

  2015. 11. 22. 10.21
  Botka László polgármester Gregor József domborművénél helyezi el az emlékezés koszorúját

  Gregor József születésének 75., valamint a Szegedi Operabarátok Egyesülete megalakulásának 25. évfordulója tiszteletére ünnepi gálaestre került sor november 21-én a Szegedi Nemzeti Színházban. Az eseményen a nagyszerű operaénekesre emlékező és az Egyesület történetét bemutató kiállítást Pál Tamás első karmester nyitotta meg a nézőtéri földszint előterében. A gálaest szünetében  Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere és a szervezők elhelyezték az emlékezés koszorúit Gregor József domborművénél. 

 • Kettős premier

  2015. 11. 20. 12.59
  Jelenet a darabból

  Kettős bemutató tart péntek este a Szegedi Kortárs Balett a nagyszínházban: először az olasz vendégkoreográfus, Enrico Morelli Moderato Cantabile című darabját, majd Carl Orff zeneművére Juronics Tamás groteszk Catulli Carmináját táncolja a társulat.

 • „A publikum szeretete éltet bennünket…”

  2015. 11. 19. 14.47
  Kubik Anna Rédei Rolanddal Az üvegcipő próbáján

  Szegedi találkozás Kubik Anna színművésznővel

  -Pályája alatt számos színházban fellépett, kezdve a Nemzeti Színházzal, a Művész, a Thália Színházon át a Pesti Magyar Színházig. 2013 óta a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagja. Mi inspirálta arra, hogy a cívisvárosba szerződjön?

 • Az üvegcipő a végletek vígjátéka

  2015. 11. 19. 10.55
  1

  Molnár Ferenc gondoskodott róla, hogy a nézők hazafelé is mélázzanak a színpadon látottakon. Az üvegcipő vígjáték, de nem a műfaj klasszikus értelmében. Moliére-hez hasonlóan valódi sorosokat, gyakran saját életéből vett szituációkat dramatizál, az előadás végén komoly kicsengéssel. A Szegedi Nemzeti Színház november 27-én állítja színpadra a fővárosi kispolgári életből merített történetet.

 • Az üvegcipő próbáján jártunk

  2015. 11. 18. 12.52
  Kubik Anna Az üvegcipő próbáján

  Teljes gőzzel tartanak Molnár Ferenc nagyszerű vígjátékának, Az üvegcipőnek a próbái Bagó Bertalan rendező irányításával. Adél szerepében Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznőnek tapsolhat majd a közönség.

  A darab 2015. november 26-ától látható a Kisszínházban.

  Fotóink a november 17-i próbán készültek.

   

 • Luxemburg grófja és vendégjátékok...

  2015. 11. 18. 10.27

   ... a színházban

 • Már decemberre készül a szegedi színház

  2015. 11. 17. 13.08
  Fekete Gizi és Király Levente a sajtótájékoztatón (Fotó: Kovács Ferenc)

  Csupán két hónapja kezdődött el az évad a Szegedi Nemzeti Színházban, máris öt bemutatón és még ugyanennyi tavalyról visszahozott továbbjátszáson van túl a teátrum.

 • A Szegedi Kortárs Balett legújabb bemutatója

  2015. 11. 17. 10.31
  Catulli

  A Szegedi Korárs Balett legújabb bemutatójára 2015. november 20-án, pénteken kerül sor a Nagyszínházban. Két egyfelvonásos táncjátékot láthat a közönség. A MODERATO CANTABILE címűt az olasz Enrico Morelli, míg a CATULLI CARMINA címűt Juronics Tamás koreografálta.

   


Navigáció

Belépés

december 2015

Nagyszínház

december 2015

Kisszínház és Egyéb játszóhelyek

Werk Tv


A színház bora 2015Facebook

Bemutató

Repertoárunkból