Danza

Szegedi Kortárs Balett
Danza
táncjáték
kisszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2022. február 25. 19:00

L’HERITAGE (ÖRÖKSÉG)

„A táncelőadást Bernard Marie Koltès drámája ihlette. Ellentétben a szerző későbbi, meseszerű darabjaival, az Örökség a szív legbelsőbb hangjait, a tudatalatti rejtelmeit kutatja, melyben az ember kielégítetlen vágyaival szembesül, és önkontrollja elől menekül. A táncjáték: merülés a lélek sötét, rejtett bugyraiba, ahol az álom rémálommá válik.

Az előadás zenei világa széles skálán mozog: Bach és Vivaldi mellett olyan kortárs zeneszerzők művei is hallhatók, mint Arvo Part és Max Richter.”

Koreográfus: Walter Matteini

 

ELEGIA (ELÉGIA)

„Mese az új identitást kereső emberekről, akik száműzetésük pillanatában ismeretlen mezsgyére lépnek, hogy egyszer visszatérhessenek önmagukhoz. Mese az elveszett pillanatokról, a nyugalom és a természet kereséséről. A darab során a szereplők ugyanabba a zavaros történelmi pillanatba ékelődve találják magukat, amikor az ember úgy érzi: nincs mit veszítenie. Az újrakezdés reménye azonban erőt ad és az ellenállás, az életért folytatott küzdelem felülkerekedik. A mű kórustánc, amely az összefonódó pályák örvényébe, egy látszólagos ős-káoszba sodor, végül azonban a választás állapotához vezet vissza, és új reményt ad.”

Koreográfus: Enrico Morelli

Soron következő előadások

Feb 25. péntek, 19:00
kisszínház
Támogatói I. bérlet
Szereplők:
Feb 26. szombat, 19:00
kisszínház
Horkits Erzsébet bérlet
Szereplők:
Feb 27. vasárnap, 15:00
kisszínház
Berdál Valéria 2. bérlet
Szereplők: